Tapas kan være alt fra enkel snacks til kokkekunst servert på verdensberømte restauranter.
Tapas, slik vi kjenner det i Norge, sier man gjerne har sin opprinnelse i Spania. Spanjolene er kjent for å spise sent på kvelden - sammen med gode venner. Måltidet er en sosial samling, og maten inntas gjerne i form av mange ulike småretter. Med god drikke til.
Men også andre land har matkultur som minner om tapas fra Spania. I Tyrkia, Hellas og flere land i Midtøsten spiser man det man kaller Méze. I Italia sier man cicchetti, i Mexico heter det botanas eller antojitos, og på Filippinene serverer man pica-pica.
Tapas er med andre ord en verdensomspennende matkultur som kommer i ulike former. I enkelte områder er det oliven og olivenolje som er de sentrale ingrediensene, mens det andre plasser er tomater som står i sentrum.
Hos Tapasfabrikken står norske, vidunderlige råvarer i sentrum, sammen med en helt unik krydderblanding fra Marokko. Ali henter inspirasjon fra sitt hjemland når han lager utsøkte retter som sammen blir en innholdsrik og uforglemmelig smaksopplevelse.
Visste du at tapas til og med har fått sin egen dag? 15. juni feirer vi Verdens Tapasdag.
Vil du lese mer om tapas, finner du mye godt lesestoff på internett. Vil du oppleve det, bør du bestille fra menyen hos Tapasfabrikken. Du kommer ikke til å angre!